Mag ik mij voorstellen
 

Ik ben Wilko Rook uit Marknesse. Ik onderscheid mij van de andere dealers omdat ik meer dan 35 jaar ervaring heb met het zoeken met diverse metaaldetectoren. Zoekervaring op het land, water, bossen, archeologische opgravingen etc. In de beginperiode van de metaaldetector was er niet zoveel keus. Mijn eerste detector was een C-scope 300, een eenvoudig goede detector. Voor die tijd was dat nog een bijzonderheid, dat men met een detector liep. Wel een mooie tijd, want je kon bijna overal zoeken. Niemand maakte zich er druk om en menigeen was er laconiek onder. Men moest toen eens weten; 1 keer zwaaien, 4 keer graaien, een waar eldorado.

 

Door de jaren heen kwamen er steeds meer detectormerken op de Nederlandse markt en kwam het detectorzoeken of schatzoeken meer in zwang. Dit kwam voornamelijk door de berichten over gevonden munten, muntschatten en andere bijzondere vondsten hier in Nederland, maar ook in het buitenland. De detectoren werden steeds beter en daardoor kwamen steeds meer dingen boven de grond.

We hebben zelf steeds meegedaan aan innovatie door steeds up to date te blijven van de nieuwe methoden en ontwikkelingen van de detectoren. Door dit zelf uitgebreid te onderzoeken is de keus bewust gemaakt: welke detectoren ik wil verkopen en welke niet.

Ik ben zelf, zoals ik hierboven al noemde, een fervent zoeker en wil graag de nieuwe mogelijkheden uitgebreid in het veld testen. Door al de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan en een verzameling weten op te bouwen, die de moeite meer dan waard is.

 

De ervaring die ik heb opgedaan;

  • Hobbymatig; in opdracht zoeken naar verloren sieraden, waardevolle erfstukken, trouwringen
  • Verzekeringswerk; verloren gegane dure objecten, onderdelen van machines, persoonlijke eigendommen
  • Het onder water opsporen van verloren voorwerpen t.b.v. aannemers, persoonlijke eigendommen, sieraden
  • Medewerking verlenen aan archeologische opgravingen
  • Archeologisch onderzoek t.b.v. nieuwbouw
  • Grond-, weg-en waterbouw projecten; kabels, leidingen, putdeksels traceren
  • Diepzoek onderzoek t.b.v. oorlogsgebieden (bv. Tweede Wereldoorlog);bommen, vliegtuigen, olietanks, goud- en zilverschatten.

Kortom er is volop vooruitgang geboekt in de detectorwereld.